PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Тълкуване на сънища

Съдържанието на възбудената енергия в съня

Наличната психическа енергия се реализира в съня и създава у човек конкретно предразположение и определена нагласа. Самите символи в съня, производни на енергията, осветяват вътрешния живот и всички отломки, които той крие. Съвкупността от символи образува сюжета, който е първата материализация на тази събирателна вътрешна енергия. Тя е провокирана да излезе на бял свят и да се разкрие с цялата откровеност, на която душата е способна. Именно това е ключовата дума, на която се дължи въздействието на съня – откровеност, искреност или спонтанност. В енергията, реализирала съня, се прокрадват различни избутани навътре проблеми и желания, наред с първичните, вечно съществуващи посоки на спонтанно и независещо от съзнателния живот действие. Тези непопулярни за съзнанието тенденции, породени от един автономен вътрешен живот създават други, често стряскащи личността възможности за решаване на проблемите. Следователно сънят включва в себе си енергията, която в момента има най-голямо значение за развитието на човек.

Голямото разнообразие от символи в сънищата не бива нито да плаши, нито да обърква. То е подвеждащо, защото е свързано с индивидуалността на човек и творческите предпочитания на душата му, но това не трябва да води до различни, объркващи изводи. Например празникът от един сън може да е равен като излъчване на енергия с любовен триъгълник от друг, защото и двете метафори могат да изразяват една и съща по вид енергия. Тези два символа са два частни случая на нейната изява. И колкото и различни да изглеждат като съдържание, в основата си зареждащата енергия е една и тя, а не символите на съня, създава равни възможности за действие в света. Така че за сънуващия е по-важно да разбере съдържанието на психическата сила, която е вдъхновила душата за изявата ѝ в съня, отколкото да се рови по съновници и да търси несигурния в своето непостоянство смъсъл на самия символ. Разбира се, това не е лесно и изисква създаване на умения човек да възпроизвежда съдържанието на своите емоции наред със самия сън, което изисква тънка чувствителност и вглеждане в себе си. А това от своя страна изисква целенасочени усилия и потоянство, но резултатите са така вдъхновяващи, че си заслужават усилието.

Често човек не разбира нито живота, нито сънищата си и вини себе си, съдбата и Бог за определени събития, но ако се вгледа внимателно във всичко, което му се е случило и разчете сънищата си правилно, ще види, че не един път е бил предупреждаван за опасността от възникването на определена ситуация. Неумението и липсата на интерес да се вглежда в себе си и да разчита знаците, оставени по пътя му, закономерно го води до влошаване качеството на живот и до тежки, нежелани последствия. А този процес започва от съня. И ако разчиташе сигналите, които идват от неговия вътрешен свят, би се разминал много по-леко с неприятностите и би осъществил неизбежните преходи в живота по по-безболезнен начин. Да се вини Бог, вселената и съдбата е неуместно. Грешка в природата няма, нито в нейната реакция и безпогрешно действащ механизъм, но човек трябва да се научи да реагира така, че да придобие опитност, за да се синхронизира с нея. Проблемите, идващи от липсата на синхрон и затлачването на неусвоена енергия се отразяват в съня.

Например моя приятелка имаше големи проблеми със своята работодателка, която без обяснение и без да ѝ плати я изхвърли от работа. Постъпката ѝ беше лишена от всякаква човещина и логика, но моята приятелка, добронамерена по природа, не можа да разбере защо на позитивен човек като нея, отворен за света и хората, се случват такива неща. Нейният сън разкри корена на проблема и показа дълбоката ѝ неискреност по отношение на своята самооценка, чието осъзнаване отпуши затлачванията в душата и ѝ даде възможност да разбере, че и тя е човек като всички останали и негативните реакции докосват и нея при определени обстоятелства. Една нощ ѝ се присънва работодателката. Приятелката ми я гледа ядно и я подминава с високомерен, унищожителен поглед, изпълнен с презрение и неприязън, вметва няколко хапливи думи и си заминава. Работодателката ѝ отвръща със същия надменен вид. Нейна много разумна , издръжлива и уравновесена позната стои отстрани и наблюдава ситуацията, без да се намесва пряко в нея.

Този сън доказва, че истинските чувства, за които не си даваме сметка, не могат да бъдат прикривани от душата, която не търпи фалш, дори да е носител на идеята за прошка. Когато прошката не е искрена, това избива в съня и спотаените чувства се обявяват открито, като изчезва илюзията, че човек е приключил емоционално с една несправедливост. Сънят показва лицемерието, за да може личността да се справи с нещата като ги види такива, каквито са и отново се опита да разплете проблемната ситуация в себе си до нейното окончателно разрешаване.

Горният пример е доказателство колко непознат може да бъде човек за самия себе си и даже невежа по отношение на процесите, протичащи в него. Подобен изблик на емоция подсказва, че сънуващата е готова да се срещне със собствената си заблуда и да допусне до (съ)знанието за себе си един нежелан и отхвърлян образ като част от самата нея. Това е началото на една безкрайна битка на съзаннието, която води до възстановяване на връзката между човека и неговата душа.

Обърнат в числа по Метода на нумерологичната триада, този сън довежда до числата 1-1-6 и подсказва несъкрушима вярност към онези, спечелили доверие. Няма колебания, няма съмнения. Вкусът към романтичните развои. Не се търси логиката, въпреки, че в крайна сметка решенията в този период не са лишени от основание. Изборът е естествен и непреднамерен Но капчица хитрост присъства и е дълбоко скрита и това прави спонтанните решения и действия удачни и безопасни.

Препоръчително поведение: Вярва се в абсолютните ценности и пропорции, но светът едва ли ще удържи на подобна вяра и ще сънуващата може да остане разочарована. Трябва да се опита да бъде, макар и малко по-реалистична и обективна в отсъждането на събитията.

Възможни събития в близко бъдеще:
Неочаквана силна любов между два силни характера.
Нещо ново в дома, време за ремонт.
Новина, новост в дома ви. Нов член в семейството.

Ани Хаджиева

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Благодаря ви !
Галина Симеонова
Благодаря за хубавия материал! Интересен и според мен много правилен подход за поглед в света на сънищата. Надявам се да публикувате още интересни неща по темата.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...